İYS amacı nedir?
Bilindiği üzere günümüzde e-posta,sms ve arama kirliliği KVKK’nın yaptırımlarından sonra azalmış olsa bile tamamen bitmemiştir. İYS ile birlikte bunun önüne geçilmeye sağlanacaktır.
Peki nedir İYS ve nasıl çalışır.
İYS’yi çift taraflı mekanizma olarak düşünebilirsiniz. Bir tarafı hizmet sağlayıcısı ( şirket) diğer tarafı alıcı ( vatandaş)dır.
İYS kayıt olmak zorunlu mudur?
E-posta, SMS, sesli arama ve diğer ileti yöntemlerinden en az birisi ile alıcı’ya ulaşıyorsanız İYS kayıt olmak zorundasınız. Onay alınmadığı halde ileti yollanırsanız ispat yükümlülüğü hizmet sağlayıcısındadır.
İYS’ den onay almadan ileti yollayabilir miyim?
İleti yönetim sistemine kayıt edilmeyen iletiler geçersiz sayılacaktır. Yeni bir ileti çeşidi olursa hizmet sağlayıcısı tarafından 3 iş gününde İYS bildirilmesi zorunludur.
İYS çalışma sistemi nasıldır?
X firması olduğunuzu varsayarsak promosyon, kampanya, pazarlama,hediye, indirim reklamı vb iletileri müşterilerimize istediğimiz şekilde iletebilirken iys ile bunun önüne geçilmektedir. Firma olarak ileti yönetim sistemine tüm ticari iletilerinizi,ne tarz iletim yapacağımızı ve ileti içeriklerini İYS yüklemek zorunlu olacaktır.
İYS vatandaşlar için faydası nedir ?
İYS ile vatandaşların ileti kirliliği gidecek vatandaşlar istedikleri iletilere izin verebilecektir. Vatandaşlar bu sayede güven duymadıkları iletileri almak zorunda kalmayacaktır.
Ortak platform rahatlığı…
İYS altyapısı ile birlikte hem hizmet sağlayıcısı hem de alıcı ortak platformu kullanacak ve istenirse alıcılar izinden çıkış haklarını istedikleri zaman kullanabileceklerdir (yani daha önce onay verdikleri iletiyi red de düşürebilirler)
İYS’ ye uymayan hizmet sağlayıcısı şikayet edebilir miyim ?
Red konumundaki alıcıya ileti yollayan hizmet sağlayıcıları İYS üzerinden şikayet edilebilinir.
BU KONU HAKKINDA UZMANIMIZDAN HEMEN BİLGİ VE DESTEK ALMAK İSTERSENİZ
LÜTFEN FOR YOU BİLİŞİM İLETİŞİM HATTIMIZI ARAYINIZ!..